Tuesday, May 5, 2009

Aku Remaja




Aku hari ini terdengar lagu dari Kumpulan Greenday dari Radio Mix.fm. Greenday kumpulan yang rasanya aku mula mendengar pada awal sekolah menengah agama. Pada Masa tu aku sudah bosan mendengar Metalica. Jadi tukar rasa. Memang tidak merugikan. Jika orang tanya pada aku pasal nasyid, hanya senyum bermain dibibir saja.




Ada dua album yang masih ku rasakan album terbaik untuk mereka pertama Dookie and Nimrod. Banyak lagi album yang memang menyentap jiwa pendengar.




5 comments:

annur huda said...

ustaz,

sure dgr lagu ni, terasa REMAJA nye..ye tak??tapi asal ye, sye takde lagu remaja, semua lagu 80's je.??hehe

mungkin lagu zaman-zaman saye bru lagirlah tu..

annur huda said...

ustaz,

metallica je ustaz dgr??butterfinger??guns n Roses??scorpions??lagu best tu ustaz ade lagi kumpulan ala-ala twist dr The Wonders..hehe..

Scorpions lagu paling saya suke, wind of change..i know u knew it rite??.

muqay said...

Huda,

lagu yang disenaraikan huda memang minat dan ada koleksi. Pagi semalam terdengar lagu Greenday dari album lama mereka.

Saya layan juga lagu lama. the beatle, dan seangkatan dgnya. BSB lagi layan! jiwa.

annur huda said...

ustaz,

wah2, mmg jiwa remaja lah ustaz ni,
(tetiba tersedar, sye sebaya isteri ustaz , yg dh ada anak pun)..hahaha,

yer, The Beatles, best tu, tapi sye taklah se"crazy" peminat fanatik Beatles dulu..ala2 goyang kepala bolehlah..

muqay said...

Huda,

Obladi Oblada!