Sunday, April 26, 2009

Kenapa Tuan Lukisan Pena "CINTA" Toyota

Toyota 'kuasai' Bahrain

Tajuk akhbar di atas menunjukkan kekuatan sebenar jentera Toyota, ini merupakan sebab-sebab utama kenapa Tuan SaljuHumaira amat tergila-gilakan kereta Toyota.

Satu faktor, faktor lain tak tahu pulak.

6 comments:

annur huda said...

Saya pun suke toyota..

Toyota Camry menjadi idaman buat masa ni..hehe..ade sesape nak jual??

sbbnye toyota bentuknye amatlah nampak..."klas gitu"

I'M IN GANU NOW..('_')

che-deal said...

Salam tuan Muqay dan peminat Toyota,
Toyota hanya dapat 3rd shj.
Brawn GP juara.
Aku suka team underdog spt Brawn GP.
Kasi ajar skit Lewis Hamilton dan juga Kimi Raikonen.
Zaman kejatuhan Ferrari sudah bermula.

P/S: Sekali imbas kereta Gen2 1.6 turbocharger aku sejibik macam kereta F1 Brawn GP. Atau , adakah aku salah tengok? Ngak mungkin...

LUKISAN PENA said...

ya..tepat sekali komander muqay,

jenama buatan jepun tulah yang diidam-diidam kan...sebab-musabab ambo tak keruan dengan toyota nih:

1)kereta lagenda yang dipandu oleh abah ambo..yang amat berjasa kpd kami sefamily.

2)sebab enjin dia mempersonakan bila memandu di atas highway(pengalaman masa pg kroh/pengkalan balak tok wan meninggal, penuh satu family tapi steady)

3)sedap mata memandang walau tak sehebat keta2 tersohor yang lain.

4)sebab toyota adalah brand yang dipandu oleh idola ambo(abah)

5)sebab abah ambo selalu pandu lalu keta toyota

6)sebab tak ada dah keta yang abah ambo guna dari dulu sampai skang adalah dari keluarga toyota(masa depan tak tau lagi)

7)sebab toyota best..

tapi mampukah ambo memilikinya dengan hak milik sendiri..tq komander.

muqay said...

Putri al-Hud,

Camry, Yop! mmg ada kelas tersendiri (PM Jepun memilikinya)

Tuan Dil,

Tempat ketiga pun tidak mengapa yg pasti Toyota masuk F1 tidak ada proton atau Produa. Mungkin Tuan Dil join rally Daka?

Tuan Salju al-Qalam,

Sudah tentu, siapa yg pernah merasai nikmat toyota jgn dibandingkan dgn yg lain, smooth...even toyota ni tahun 92. Sama seperti family ambo, tidak peminat toyota dari Ke,LE, SE, SEG, maybe pasni Spacio.

LUKISAN PENA said...

komander muqay,

wah suma brand toyota klasik sapu bersih ek?

muqay said...

Tuan Pena,

Biasala jika ketuanan toyota menjadi matlamat.