Sunday, April 19, 2009

Pantas, Pantas Lagi

Entri tak ada apa sebenarnya tapi perasaan aku sedikit terubat bila kekasih gelapku pantas, lagi pantas dari dahulu.

Setelah ram ditambah 2 gb, beru terasa kelajuannya. Semangat menulis adakah sama dengan 2 gb ram? Hmm...

pikiaq dulu, tesis demo tak bis lagi. Bulan depan kene bentang proposal.

6 comments:

annur huda said...

ust,

wat master kat ne?selalunya kalau kene propose thesis ni mcm dekat UIA je, kawan saya asik duk bentang propose tak lepas2 je..dia budak usuludin kat sne..tapi writing dh nak mcm nk hbs..

pelik gak yer, setiap cos berbeza caranya...

Teruskan Ust!!..saya pun dh hampir tahap mls gak ni..heheh..

muqay said...

Huda,

Hari tu dah submit tp ada pembetulan, besok submit sekali lgi, harap diterima utk pembentangan bln mei nnti, asalnya minggu depan minta tguh.

Letih sbb laptop "slow" bkn orgnya slow.

annur huda said...

Itu "buah Hati" dh kuat dh tu..boleh ah tu..insyaAllah..hujung thun ni ust selesai lah yer??best nye..bile lah sye nk selesai..

nak cpat2 gak hbs ni..lau tau..hbs planning thun depan lari dr jadual..heheh...

UIA la yer??

muqay said...

Huda,

Harap tahun ni tp nampak mcm susah jer, tgah cuba ni.

saya MA kat usm.

annur huda said...

Semoga Allah permudahkan urusan..

sama-sama berdoa demi kejayaan semua orang..ameen..

annur huda said...

ustaz,

ni doanya..

Ya Allah
Semua bintang telah lenyap
Semua mata telah lena
KAU yang tetap hidup
yang kekal mentadbir sekalian makhluknya
KAU tidak mengantuk dan tidak tido

Ya Allah, tenangkanlah malamku
dan tidurkanlah mataku ini,
~ameen~

ini sya dpt dari buku "Hassan Al-Banna", doa2 yang boleh diamalkan..dia bagi arab, tapi saya amik maksudnya, sng nak save kat dlm hp, boleh tgk before tido..heheh..

kemudian ada lagi, di tulis, kalau nak mudah tido..amalkan..rasenye ustaz pun dh tau kot..

1)ayat qursi 10x atau al-fatihah 10x(kalau boleh berwuduk)
2)hembus dan sapu seluruh badan
3)before tido tu, kibas tmpat tido dengan selwat atas junjungan kita
4)pejam kan mata sambil berzikir

insyaAllah, Allah permudahkan. ini apa yang sye buatlah, tak ngantuk pun boleh tido..hehe..

tapi kalau tak tido gak, rasenye otak kita dh terlampau penat berfikir, jadi kenalah tenangkan otak kita jgak..ye tak??

u know better than me, how to do it...

kalau ade yg boleh berkongsi lagi, smpaikanlah..sama2 berkongsi untuk tatapan umum...